Iznajdljivi sosedi

Dokaz! Na Hrvaškem dvojne cene!

Ž.K.
1. 7. 2019, 13.35
Posodobljeno: 1. 7. 2019, 14.17
Deli članek:

Slovenec, ki je obiskal lokal v Hrvaškem obmorskem mestu Ploče, je bil ob prejemu računa prijetno presenečen, saj bil znesek občutno nižji od pričakovanega.

Facebook
Račun, ki naj bi dokazoval, da Hrvati tujim gostom računajo več.

S pričetkom počitnic se je truma Slovencev že odpravila proti obali, večina tradicionalno čez mejo na Hrvaško. Kot vsako leto, turiste najbolj zanimajo 'najpomembnejše' informacije: koliko stane pivo, kava, pica in sladoled. Na socialnih omrežjih se je tako pojavilo že več računov s hrvaške obale. Eni dokazujejo, da nas sosedi zopet "lupijo", drugi, da je v lepi naši ceneje kot doma, in tretji, da razlik v ceni med Hrvaško in Slovenijo praktično ni.

Zanimiva pa je objava, ki naj bi dokazovala, da imajo hrvaški gostinci višje cene za turiste kot za domače goste. Tako si je slovenska družina na poti na morje privoščila pivo, kavo in cedeviti, ko pa so dobili račun, so ugotovili, da so jim zaračunali 30 odstotkov manj, kot so bile navedene cene na ceniku. Slovenec, ki se je okrepčal s pivom, je prepričan, da so popust dobili, ker dobro govori hrvaško, česar se je naučil med služenjem vojaškega roka v času nekdanje skupne države. Tako naj bi strežno osebje mislilo, da gre za domačina, in mu ponudilo lokalne cene.

Kakšne pa so vaše izkušnje s cenami na Hrvaškem? Pošljite nam sliko svojega računa na redakcija@svet24.si ali pa jih objavite na naše Facebook strani.

Facebook
Na najbolj znanih turističnih mestih boste segli globlje v žep.