Nasilje med prireditvijo

V Murski Soboti skupina nasilnežev nad moškega; poškodbe so hude

A.S.
24. 6. 2019, 13.48
Posodobljeno: 24. 6. 2019, 20.24
Deli članek:

V Murski soboti so se pretekli vikend odvijali Soboški dnevi, vendar prireditev ni potekala v najlepšem redu.

Profimedia
Žrtve so sezonski delavci (fotografija je simbolična).

V soboškem parku je v noči iz petka na soboto prišlo do množičnega pretepa. Delavci varnostne službe so nekaj nekaj minut pred eno uro zjutraj soboške policiste obvestili, da se je na javni prireditvi steplo več oseb. Večina udeležencev se je po pretepu razbežala, medtem ko sta na kraju ostala dva lažje telesno poškodovana. 

Portal Sobotainfo poroča, da se je skupina napadalcev spravila nad moškega in ga brutalno pretepla. Žrtev naj bi ležala na tleh, medtem ko ga je skupina mlajših moških z nogami brcala. Čeprav mu je uspelo vstati, ga je en od napadalcev zopet podrl na tla in ga s pestjo udaril v zatilje, drugi napadalec pa ga je brcnil v obraz. Žrtev je pri tem spodneslo, ob padcu pa je z glavo udaril ob asfalt in negiben obležal. Čeprav uradnega poročila o poškodbah ni, omenjeni portal piše, da ima žrtev hude poškodbe očesa, zdravniki pa se borijo za njegov vid. 

Policisti incident obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilništva, na Okrožno sodišče pa bo podana kazenska ovadba. 

Portal tudi poroča, da je do hudega pretepa v času Soboških dni prišlo tudi lani, ko je na grajskem dvorišču prišlo do hudega pretepa, v katerem sta bili dve osebi hudo poškodovani.