Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo Abramovo tedanje dekle Sara Veber, se je pred dobrimi štirimi leti zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, medtem ko je čistil puško.

Pri takšni razlagi je vztrajal tudi v danes podanem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju. Sodnik je na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor za Abramova. Odločitev o tem priporu trenutno miruje zaradi tega, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče je za Abramova pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta letos.

V primeru, da bi bil ta pripor odpravljen, stopi v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora, je pojasnil Abramovov zagovornik Žiga Podobnik in dodal, da bo v tej zadevi predvidoma v začetku prihodnjega tedna preiskovalni sodnik celjskega sodišča odločal o morebitni uvedbi sodne preiskave ter o predlogu obrambe za izločitev nekaterih dokazov.

Po odrezani roki podana kazenska ovadba

Okoliščine smrti Sare Veber so sicer policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka pred štirimi leti. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, štiri leta po dogodku pa so celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili.

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Abramov je sicer, kot omenjeno, od 7. marca letos v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Zoper njega pa teče tudi sodni postopek pred Okrajnim sodiščem v Žalcu, kjer mu sodijo zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.