Zmagovalec MasterChefa

Imamo ga! Anže Kuplenik je premagal konkurenco in dvignil pokal

A.S.
20. 6. 2019, 22.49
Posodobljeno: 21. 6. 2019, 07.04
Deli članek:

Čeprav se je med finalistoma razvil prijateljski odnos, sta se odločno pomerila drug proti drugemu. Sreča in spretni prsti pa so bili danes na strani mladega Anžeta Kuplenika, ki je za dve točki ugnal Sanjo Sirk.

Marko Vavpotič, M24.si
Študent živilstva in prehrane Anže Kuplenik (20 let, Otočec)

In ga imamo - zmagovalca pete sezone šova MasterChef Slovenija. Zmago si je prikuhal študent Anže, ki je zgolj za dve točki premagal mamo Sanjo. Anže je tako pretrgal niz primorskih zmag in pokal odnesel na dolenjske konce. 

Marko Vavpotič, M24.si
Hotelska gospodinja Sanja Sirk (50 let, Pobegi)

V prvem izzivu sta finalista pripravljala vrhunsko predjed. Sestavine jima je nabral Bine Volčič, razlika v naboru pa je bila zgolj v tem, da je Anže dobil kapesante, Sanja pa je v svojo predjed vključila lignje. Po petdesetih minutah sta sodnikom predala svoje predjedi, Anže pa si je prislužil tri točke več kot Sanja. Mlademu kuharju so očitali, da je svojo jed premalo začinil s soljo, Sanji pa je pešala posavitev krožnika. 

Pri glavni jedi ju sodniki niso omejevali, lahko sta se odločila za katerekoli sestavine sta želela. Sanja je pripravila tehnično zahteven kaviar, Anžetu pa so težave s folijo in pečenjem mesa na koncu prinesle štiri točke manj kot Sanji, ki je prevzela vodstvo.

Odločala je Karimova sladica s kar 116 koraki priprave. Sanjo in Anžeta je čakala receputura na desetih straneh, na voljo pa sta imela dve uri in pol. V studiu so se jima pridružili družinski člani, napetost pa je rasla iz minute v minuto. Čeprav sta bila vidno utrujena, sta se borila do konca. Na koncu so štele malenkosti: čeprav je Anže storil manjšo napako, ki ni vplivala na okus, pa je Sanja storila dve več. To je študentu prineslo naslov slovenskega Masterchefa, pokal pa je prvič romal na Dolenjsko. 

Mlademu kuharju, ki je postal peti in najmlajši slovenski Masterchef, čestitamo.