Velenjski župan

Kontič boleha za resnimi zdravstvenimi težavami, mandat bo dokončal kot neprofesionalni župan

L.T.
20. 6. 2019, 19.20
Deli članek:

Septembra se namerava upokojiti, a se mandatu ne odpoveduje.

Facebook
Kontič, vidno upadlega obraza, trpi resne zdravstvene težave.

»Verjetno že veste, da se bom septembra upokojil. Pravzaprav to ne pomeni nič. Še naprej bom povsem profesionalno opravljal svojo funkcijo 24 ur na dan, razlika bo le v tem, da boste občanke in občani zame porabili 24 tisoč evrov letno manj. Kar se zdravja tiče, naj povem, da za zdaj dobro kaže. Napredek je očiten. Hvala vam za podporo in lepe želje,« je velenjski župan Bojan Kontič zapisal na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook.

Neuradno smo izvedeli, da zadnje mesece Kontič, ki je vidno upadlega obraza, boleha za resnimi zdravstvenimi težavami, kar je tudi razlog, da je za vodenje občine že konec aprila pooblastil podžupana Petra Dermola. Tedaj so se pojavila tudi ugibanja, ali bo morda Kontič kot župan celo odstopil. V začetku maja se je zaradi bolezni umaknil z vrha občinske organizacije Socialnih demokratov, na njegovo mesto pa je bila izvoljena ministrica za pravosodje Andreja Katič.

Facebook
V pripisih je obžaloval, da je zgodovina ubrala drugačno pot, kot si jo je zamišljal tedaj.

Na Mestni občini Velenje so nam potrdili le prejem novinarskih vprašanj, odgovore nanje pa lahko pričakujemo v zakonsko določenih rokih. Kontič je medtem na svojem facebook profilu objavil vrsto sentimentalnih fotografij. Poleg fotografije sebe z Borutom Pahorjem, na kateri se vračata iz rudniškega jaška, je pripisal: »To so bili časi, ko sem bil prepričan, da bo danes vse drugače …«