Močnejši stacionarni nevihti, ki sta se sprehodili čez Gorenjsko, sta v središču nosili silovit naliv in točo, kot so prek facebooka sporočili pri Neurje.si. Prva od njiju se je nahajala na območju Kranja, Kokrice in Šenčurja, druga pa zahodno od Ljubljane, na območju Polhovega Gradca, Horjula in Notranjskih Goric. Iz Kranja so tako med prvimi poročali o toči, kot je razvidno s spodnjega posnetka, ki je nastal v Podhomu, pa je sicer drobna toča klestila tudi drugod na Gorenjskem.

Vreme se je v zadnji uri sicer nekoliko umirilo, a močnejši večerni nalivi niso izključeni. Vse kaže, da se je drama z Gorenjske zdaj preselila na vzhod države. Verjetnost toče je trenutno najvišja na območju Podravja in tudi Savinjske doline. Več fotografij, povezanih z današnjimi vremenskimi neprilikami, si lahko ogledate na facebook strani Neurje.si. Ponoči se bodo razmere umirile, jutri pa bo sončno, pri čemer so popoldne znova možne posamezne nevihte.

toča
Arso
Verjetnost toče ob 19.40 uri.

Nalivi povzročili nevšečnosti na Gorenjskem in Štajerskem

Meteorna voda je danes popoldne na Gorenjskem zalila več stavb, med drugim v naselju Voklo v občini Šenčur, kjer je zalila kletne prostore stanovanjskega objekta, v Spodnjih Dupljah v občini Naklo pa je zalila gospodarski objekt, poroča STA. Gasilci so posredovali tudi na Štajerskem. V Dupleku in Šentilju so odstranili podrto drevje, ki je oviralo promet, meteorna voda pa je zalila tudi kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Zrkovci v občini Maribor.