Zapuščen objekt

FOTO: V središču Ljubljane se je nenadoma zrušila hiša

A.S./STA
19. 6. 2019, 15.37
Posodobljeno: 19. 6. 2019, 19.48
Deli članek:

Na Gornjem trgu v Ljubljani se je danes okoli 14.20 porušil del starejše, zapuščene hiše. Na terenu so bili policisti in gasilci, ki so zavarovali območje.

Bobo
Zrušenje hiše v središču Ljubljane.

V času intervencije je bil delno oviran promet na Karlovški cesti, ki je že sproščen. Po sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Intervencijske službe so ruševine pregledale z reševalnimi psi zaradi možnosti zasutih oseb, so pojasnili na policiji. Po do sedaj zbranih podatkih ni bil nihče poškodovan, zaradi zrušitve pa je nastala materialna škoda še na sosednjem objektu.

Zapuščena hiša namreč stoji poleg restavracije Špajza. Glede na fotografije, objavljene na spletu, je nekaj materiala padlo na vrt restavracije.

Na kraju nesreče so bile tudi druge inšpekcijske službe, ki izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. Policisti še opravljajo ogled in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s policije.