Odprlo se je nebo

VIDEO in FOTO: Najprej klestilo na severu države, neurje se je nato razbesnelo na jugovzhodu

S.R.
16. 6. 2019, 17.02
Posodobljeno: 16. 6. 2019, 21.20
Deli članek:

Napovedi meteorologov so se uresničile, o toči so najprej poročali s Koroške in Podravja, neurje pa se je nato razvilo na Dolenjskem in v Beli krajini, od koder poročajo o hudi nevihti z močnejšimi nalivi s točo.

Bralka Klavdija
Toča je klestila tudi na Legnu v Slovenj Gradcu.

Meteorologi so za današnje popoldne in zlasti večer napovedali pestro vreme z lokalnimi nevihtami in tudi točo. Močnejša nevihta je anjprej udarila na območju Radlej ob Dravi in Mute, od koder prihaja spodnji posnetek. Bralci so nam sporočili, da je toča klestila tudi na območju Slovenj Gradca in Mislinje. Nevihto, ki se je razvila na severu države, so v središču spremljali močan naliv, nevihtni piš in toča, poročajo pri Neurje.si. S tem so se današnje vremenske neprilike šele začele, dramatično dogajanje se je hitro preselilo jugovzhod države. 

Nevihte s točo so se ob približno 19. uri razbesnele na Dolenjskem in zopet tudi v Beli krajini, kjer je debela toča že prejšnji torek za seboj pustila pravo opustošenje. Na območju Novega mesta in Črnomlja so poročali o močnejših nalivih in tudi toči. Nevihte so sicer prešle večji del vzhodne in osrednje Slovenije. Po napovedih agencije Arso, ki je za vzhodni in osrednji del države izdala tudi oranžno opozorilo, so močne nevihte z nalivi in točo v osrednji in vzhodni Sloveniji možne še naprej.

Vreme jo je zagodlo tudi prometu, saj je ta po poročanju prometno-informacijskega centra zaradi neurij oviran na delih štajerske avtoceste. Voznike opozarjajo naj ne ustavljajo v podvozih in tunelih! Uprava za zaščito in reševanje medtem poroča, da je pri Goriči vasi v Ribnici zaradi posledic vročinske nevihte poplavljena regionalna cesta Ljubljana-Kočevje, na območju občin Dobrepolje, Grosuplje, Velike Lašče in Litijapa je podrtih več dreves in električnih drogov.

Arso
Oranžno opozorilo.

Bralec Nejc
Toča v Tomaški vasi v Slovenj Gradcu.