Opozorilo!

Včeraj samo priprave na danes: grozijo hude nevihte s točo po večjem delu države

S.R.
11. 6. 2019, 11.19
Posodobljeno: 11. 6. 2019, 13.05
Deli članek:

Skupek vročinskih neviht se je včeraj razvil zgolj nad osrednjo Slovenijo, danes bi znale biti razmere precej bolj dramatične.

Bobo
Popoldne bodo zaznamovale nevihte.

Včeraj smo poročali o nalivih z manjšo točo, ki pa so bili omejeni zgolj na osrednjo Slovenijo. Bile so zgolj opozorilo za to, kaj se pripravlja danes. Nevihte bodo naše kraje zajele že sredi dneva, opozarja Agencija RS za okolje (Arso), proti večeru pa se bodo zadeve le še stopnjevale. Arso opozarja pred močnejšimi nalivi s točo, ki lahko udarijo po večjem delu Slovenije, zlasti v notranjosti. Še nekoliko bolj so zapretili pri Neurje.si, kjer so zapisali, da bodo "v osrednji Sloveniji zelo verjetne močnejše nevihte z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in točo." Nevihte so sicer možne tudi ponoči, proti jutru pa se bodo razmere vendarle razkadile, na nebu bo znova zavladalo sonce. 

Arso
Današnje opozorilo pred nevihtami.

Danes se bodo temperature sicer gibale med 27 in 32 stopinjami Celzija, jutri pa bo še za kakšno stopinjo topleje. Lahko pa se jutri kakšna nevihta pojavi v gorskem svetu. Pihal bo šibak južni do vzhodni veter. Kot so že včeraj sporočili pri agenciji Arso, južni vetrovi v teh dneh nad večji del Sredozemlja in tudi nad srednjo Evropo prinašajo puščavski prah.