Reševanje

Srečen konec: obnemogli 65-letnik sam prišel iz Pološke jame

A.S.
6. 6. 2019, 15.43
Posodobljeno: 6. 6. 2019, 17.37
Deli članek:

Nekaj pred 13. uro so policiste obvestili, da je v Pološki jami na Tolminskem obtičal 65-letni jamar. V omenjeno jamo se je danes odpravila skupina treh oseb, slovenski vodnik in dva nemška turista. Nemec je kmalu potožil o slabosti, vodnik pa je takoj odšel in poklical na pomoč. Reševalci so posredovali hitro, jamar pa je na koncu iz jame prišel sam.

Jamarska reševalna služba
Člani jamarske reševalne službe pred vkrcanjem v helikopter, ki jih je odpeljal do Pološke jame.

Jamarji v Pološko jamo niso vstopili na glavnem vhodu, temveč na drugem, ki je približno 600 metrov višje. 65-letnik pa je zaradi slabosti obnemogel približno 100 metrov od zgornjega vhoda in 50 metrov globoko.Na kraj so bile takoj napotene reševalne ekipe Jamarske reševalne službe pri Jamarski zvezi Slovenije, iz različnih krajev Slovenije. Pozivu na pomoč se je takoj odzvalo 15 jamarskih reševalcev iz petih reševalnih centrov, ki so odšli po obolelega.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik je sporočil, da je oboleli jamar skupaj z nemško jamarko sam prišel iz jame. Jamarski reševalci so ga pospremili v dolino na nadaljnji zdravniški pregled, je za STA povedal predsednik Jamarske zveze Slovenije Igor Benko.