Polni želodci

FOTO: S tem se danes na Brdu mastijo predsedniki

S.R./STA
5. 6. 2019, 19.30
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 20.45
Deli članek:

Predsedniki pobude Tri morja uživaljo v izbranih jedeh.

Bobo
Tako sta se danes pozdavila slovenski predsednik in hrvaška predsednica.

Predsednik republike Borut Pahor, ki gosti vrh pobude Tri morja, ob koncu prvega dneva srečanja visoke goste gosti na svečani večerji, na kateri uživajo v izbranih jedeh in vinih.

Predsednikom so za predjed postregli mariniran file piranskega brancina z redukcijo pomaranče na grahovem pireju z izborom mladih solat s pinjolami in bazilično kremo s paradižniki. Sledila je topla predjed - domači žlikrof na krompirjevi peni z zeliščnim oljem in omako staranega ovčjega sira. 

Bobo
Vrh pobude Tri morja.

Kuharski mojstri JGZ Brdo so za glavno jed pripravili medaljon telečje ribice z omako veolute na brokolijevem kuliju in jurčkov nadev v fillo testu s sotiranimi vršički belušev in romanesca z lešnikovim granulatom. Visoke gostje na koncu čaka mandljeva pita z ribezom ter moussom z jagodnim polnilom ob pehtranovi kremi z jagodičevjem na sadni omaki. Predsedniki ob večerji nazdravljajo z izbranimi slovenskimi vini - chardonnayem, duetom in rumenim muškatom. 

Predsednik Pahor na večerji gosti kolege iz Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve, Poljske in Romunije ter Nemčije, predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, madžarskega zunanjega ministra in ameriškega ministra za energetiko.