Predsednik republike Borut Pahor, ki gosti vrh pobude Tri morja, ob koncu prvega dneva srečanja visoke goste gosti na svečani večerji, na kateri uživajo v izbranih jedeh in vinih.

Predsednikom so za predjed postregli mariniran file piranskega brancina z redukcijo pomaranče na grahovem pireju z izborom mladih solat s pinjolami in bazilično kremo s paradižniki. Sledila je topla predjed - domači žlikrof na krompirjevi peni z zeliščnim oljem in omako staranega ovčjega sira. 

Vrh pobude Tri morja
Bobo
Vrh pobude Tri morja.

Kuharski mojstri JGZ Brdo so za glavno jed pripravili medaljon telečje ribice z omako veolute na brokolijevem kuliju in jurčkov nadev v fillo testu s sotiranimi vršički belušev in romanesca z lešnikovim granulatom. Visoke gostje na koncu čaka mandljeva pita z ribezom ter moussom z jagodnim polnilom ob pehtranovi kremi z jagodičevjem na sadni omaki. Predsedniki ob večerji nazdravljajo z izbranimi slovenskimi vini - chardonnayem, duetom in rumenim muškatom. 

Predsednik Pahor na večerji gosti kolege iz Bolgarije, Češke, Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve, Poljske in Romunije ter Nemčije, predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, madžarskega zunanjega ministra in ameriškega ministra za energetiko.