Nemirno nebo

VIDEO in FOTO: Savinjsko dolino zasula toča, cesto proti Mariboru zalila voda

S.R.
5. 6. 2019, 17.14
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 22.12
Deli članek:

Napovedi so se uresničile, nevihte pa so se osredotočile predvsem na severni del države. V večernih urah je bilo pestro predvsem na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju. Prava povodenj pa je doletela voznike na poti med Radljami ob Dravi in Mariborom.

Facebook/Neurje.si/L.J.
Zaradi močnih nalivov je zalit del ceste na območju Radelj ob Dravi.

Dobili smo odgovor na vprašanje, ali bodo današnje popoldne zaznamovale le lokalne nevihte, ki bodo soncu začasno vzele moč in nekoliko osvežile ozračje, ali pa se lahko, kot so opozarjali meteorologi, pripravi tudi kaj bolj zloveščega, nekaj v obliki ledenih izstrelkov in hujših nalivov. O toči so poročali iz Savinjske doline, s preglavicami zaradi obilnega deževja pa so se srečali na cesti med Radljami ob Dravi in Mariborom, ki jo je delno zalilo, kar je razvidno tudi s spodnjega posnetka, ki nam ga je poslal bralec.

Tudi sicer je bilo najbolj pestro na severu in severovzhodu države. Lokalnih ploh so bili deležni tako Korošci kot Štajerci, dogajanje na nebu pa je bilo burno zlasti nad Kamniško-Savinjskimi Alpami in Karavankami ter med Savinjsko dolino in Posavjem. Nepredvidljive vremenske razmere so se nadaljevale tudi v noč, po poročanju portala Neurje.si pa je med Pohorjem, preko območja Slovenske Bistrice, proti Rogaški Slatini in Krapini na Hrvaškem nastala vrsta neviht, ki so jih v središčih spremljali močnejši nalivi, sunki vetra in manjša toča.

Arso
Radarska slika padavin ob 17. uri.

Že pred tem so poročali, da se močnejše nevihte prožijo tudi na Hrvaškem in v bližini tromeje med Madžarsko, Avstrijo in Slovenijo. Te nevihte so lokalno spremljali močnejši nalivi z manjšo točo, vendar močnih neviht, s kakršnimi se soočajo na Hrvaškem, nad Slovenijo na srečo zaenkrat ni bilo.

Pestro bo ves večer, nato se bo tekom noči vreme umirilo. Čaka nas pretežno jasno jutro s temperaturami od 11 do 17 stopinj Celzija. Dan bo sončen, živo srebro pa se bo povzpelo do 28 stopinj Celzija.