Soteska reke Koritnice

FOTO: Pogrešanega Britanca še vedno iščejo, njegovi sorodniki spremljajo iskalno akcijo

J.P.
4. 6. 2019, 10.27
Posodobljeno: 4. 6. 2019, 10.37
Deli članek:

Izginil je v četrtek, iskalna akcija se nadaljuje.

PU Nova Gorica
Iskalna akcija se nadaljuje že šesti dan.

Na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice v soteski reke Koritnice se že šest dan zapored nadaljuje iskalna akcija za pogrešanim 23-letnim britanskim državljanom, ki jo vodi Policijska postaja Bovec. Poleg policistov novogoriške policijske uprave v njej sodelujejo tudi policisti z območja ljubljanske in kranjske policijske uprave, pripadniki Specialne enote policije s potapljači in bovški gasilci, policisti Generalna policijske uprave pa območje pregledujejo s pomočjo drona.

PU Nova Gorica
Trdnjava Kluže

PU Nova Gorica
Sodelujejo tudi bovški gasilci.

Tako kot prejšnje dni iskalno akcijo na Bovškem spremljajo tudi sorodniki in znanci pogrešanega. Ti so na tekočem z dogajanjem in seznanjeni z načrti.

PU Nova Gorica
Policisti gorske enote so ustrezno opremljeni z vso pripadajočo alpinistično opremo in usposobljeni za delo v najbolj zahtevnih razmerah.

PU Nova Gorica
Deroča Koritnica

PU Nova Gorica
Zelo strm in nevaren teren

Strm in nevaren teren

30. maja sta se na južni strani omenjene trdnjave v popoldanskih urah nahajala 23 in 27 let stara Britanca, pri čemer je 23-letniku v globel oziroma sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Tamkajšnji teren je zelo prepaden, zato se jima ni uspelo spustiti do mobilnika. S kombijem sta se odpravila približno pol kilometra v smeri Loga po Mangartom, tam parkirala, mlajši med njima pa se je odpravil nazaj ob levem bregu reke. Bilo je malo pred 18. uro, teren na tem mestu pa je zelo strm in nevaren, zlasti v teh dneh, ko je zaradi obilice padavin povišan vodostaj deroče Koritnice. 

PU Nova Gorica
Britanca iščejo tudi z dronom.