Vreme

Izkoristite čas na prostem, popoldne so možne krajevne plohe in nevihte

A.S./STA
4. 6. 2019, 10.04
Posodobljeno: 4. 6. 2019, 10.05
Deli članek:

Danes bo sončno, v popoldanskem času bo nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Celzija.

V sredo bo sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo bolj verjetne v vzhodnih in severnih krajih. Popoldne bo zapihal veter južnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

ARSO
Popoldne so možne krajevne plohe in nevihte.

Obeti

V četrtek in petek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno v hribovitih krajih na zahodu. Pihal bo jugozahodni veter. 

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodnim Balkanom pa se zadržuje višinsko jedro hladnega zraka. Od severovzhoda priteka k nam topel in še razmeroma vlažen zrak. 

Napoved za sosednje pokrajine

Danes in bo pretežno jasno, v Alpah in v krajih jugovzhodno od nas bodo popoldne možne posamezne plohe ali nevihte. V sredo bo precej sončno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami ali nevihtami. Ob Jadranu bo suho, zapihal bo jugo. 

Biovreme

Danes bo vremenski vpliv večinoma ugoden, prehodno pa se lahko manjše težave pojavijo pri občutljivih ljudeh ob razvoju neviht.