Klopp prvič

V finalu Lige prvakov slavil Liverpool

G.G.
1. 6. 2019, 22.52
Posodobljeno: 1. 6. 2019, 23.20
Deli članek:

V trdem angleškem obračunu v finalu Lige prvakov je bil boljši Liverpool.

Reuters
Slavje Hendersona in Salaha v finalu Lige prvakov.

V prvi minuti je z roko v kazenskem prostoru igral Moussa Sissoko in slovenski sodnik Damir Skomina je brez oklevanja pokazal na enajstmetrovko. Z bele točke je bil zanesljiv Mohamed Salah. Liverpool je po hitrem vodstvu prepustil posest žoge Tottenhamu, ki pa ni uspel prebiti granitne obrambe z Virgilom Van Dijkom na čelu.

V drugem polčasu so Spursi postopno postajali drznejši. Še najbližje izenačenju so bili po strelih Sona in Lucasa Moure. Pri obeh je dovolj dobro posredoval vratar Alisson. V 87. minuti je bilo vsega konec. Po na pol izbitem kotu so igralci Liverpoola vrnili žogo v kazenski prostor, odkril se je Divock Origi in s strelom z levico žogo poslal v mrežico nemočnega Huga Lorisa.

Trener rdečih Jürgen Klopp je v četrtem evropskem finalu prišel do prvega naslova, pred tem je bil leta 2013 finalist lige prvakov z Borussio Dortmund, lani z Liverpoolom, leta 2016 pa je z Liverpoolom izgubil finale evropske lige. Tottenham pa ostaja brez prestižnega naslova, v svojih vitrinah ima "le" dva pokala Uefe in pokal pokalnih zmagovalcev.