Vremenske neprilike

Reke bodo še poplavljale, dež bo slabel proti jutru

A.S.
29. 5. 2019, 21.03
Posodobljeno: 29. 5. 2019, 21.42
Deli članek:

Ponoči bo še oblačno in deževno. V nočnem času in jutri zjutraj, ter dopoldne bodo lahko reke Pesnica, Ščavnica, Ledava in Dravinja s pretoki poplavljale. Narasli bosta tudi reka Mura in Drava. Do četrtka zvečer bo dež povsod ponehal.

Arso
Razlivale se bodo tudi posamezne reke v vzhodni Sloveniji, kot se ta čas razliva Pesnica.

Kot opozarja Agencija RS za okolje (ARSO) bo do četrtka dopoldne v vzhodni Sloveniji padlo še 20 do 40 litrov dežja na kvadratni meter.

Reke, ki imajo že sedaj velike pretoke bodo začele ponovno močneje naraščati, so zapisali na vremenskemu portalu Neurje.si. V nočnem času in jutri zjutraj, ter dopoldne bodo lahko reke Pesnica, Ščavnica, Ledava in Dravinja s pretoki poplavljale. Narasli bosta tudi reka Mura in Drava. Zlasti reka Mura se bo lokalno razlivala znotraj nasipov. Vremenoslovci omenjenega spletnega portala svetujejo previdnost tudi ob drugih manjših vodotokih širom severovzhodne Slovenije. Največ težav, v drugih delih Slovenije, je pričakovati ob reki Krki.

Dež bo slabel proti jutru. Padavine pa bodo v celoti ponehale do večera.

Obeti

V petek in soboto bo deloma sončno in topleje. Verjetnost popoldanskih ploh bo majhna. Ponekod bo pihal severovzhodni veter.

Vremenska slika

Nad severno in vzhodno Evropo ter severnim Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se le počasi pomika prek naših krajev. Od severovzhoda priteka k nam vlažen in nekoliko hladnejši zrak.