Turistična patrulja

FOTO: Turisti in bralci ste tudi tokrat izbrali najboljše

P.R.
28. 5. 2019, 15.29
Posodobljeno: 28. 5. 2019, 15.29
Deli članek:

Minuli konec tedna nam je narava poklonila čudovit dan na slovenski obali. Po dolgem deževnem obdobju smo končno uživali v sončnih žarkih in si napolnili baterije za novo pošiljko dežja, ki nas je pričakala že na prvi delovni dan tega tedna.

Mare Vavpotič / M24
Na skupinski fotografiji nam je družbo delal šentjernejski petelin.

Priznanja, ki smo jih podelili v sklopu našega dobrodelnega športnega dogodka v Ankaranu, so prevzeli župan občine Vuzenica Franjo Golob, župan občine Šentjernej Radko Luzar, župan Sodražice Blaž Milavec, župan občine Šentjur Marko Diaci in podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole.

Poleg sonca nam bo v spominu ostalo tudi prijetno druženje, v sklopu katerega smo podelili priznanja tistim slovenskim občinam, ki so v tokratni Turistični patrulji najbolj navdušile naše bralce in tuje turiste. Slednji so minulo zimo obiskali 16 občin in jim podali svoje ocene, z nami pa delili dogodivščine in nepozabne avanture. Po izboru tujih turistov je tokrat slavila občina Vuzenica, drugo mesto je pripadlo občini Šentjernej, tretje mesto pa si delita občini Sodražica in Ivančna Gorica. Za turistom najbolj prijazne občine ste lahko glasovali tudi bralke in bralci. Na prvo mesto ste izglasovali občino Šentjur, na drugo občino Vuzenica, na tretje pa občino Preddvor.

Mare Vavpotič / M24
Predstavniki občin so na dobrodelni dražbi kupili drese slovenskih športnikov in tako prispevali v sklad za družine otrok s posebnimi potrebami.

Posebna priznanja

Prav vse občine, ki so sodelovale v tokratni Turistični patrulji, projektu, ki sta ga podprla tudi pokrovitelja Dana in Petrol, pa so si zaslužile posebna priznanja. Priznanja za tiste utrinke, ki jih turisti ne bodo nikoli pozabili. Takole smo občinam podelili pohvale: Sveti Jurij ob Ščavnici – za najlepši mlin na veter, Rače - Fram – za zakladnico miru in tišine, Dobrova - Polhov Gradec – za najlepše zvezdnato nebo, Vuzenica – za zgodovinsko prenočišče, Sodražica – za najboljšega turističnega vodiča, Šentjernej – za razkritje resnice o cvičku, Polzela – za izjemen poklon traktorjem, Dobrna – za mistično dolino mlinov, Preddvor – za najboljši zajtrk v postelji, Kočevje – za najlepše pohodniške poti, Šentjur – za izjemne čuvarje zgodovine, Divača – za najlepše sprehode v podzemlju, Črenšovci – za najboljši beli špricar, Škofljica – za odlično gurmansko ponudbo, Ivančna Gorica – za pestro karnevalsko vzdušje, Miren - Kostanjevica – za najlepšo razgledno točko.