Čudovita ekipa

Janša o dobrem obetu za sodelovanje v prihodnje

G.G./STA
27. 5. 2019, 06.15
Deli članek:

Kaj je po objavljenih rezultatih na evropskih volitvah pravi predsednik SDS Janez Janša.

STA
Janez Janša je ekipo opisal kot čudovito. Ob se mu je prilepil Marjan Podobnik, v Bruslju bo kariero nadaljeval Milan Zver.
Delni izidi po preštetih danes oddanih glasovnicah in glasovih predčasnega glasovanja kažejo, da so bili z liste SDS in SLS v Evropski parlament izvoljeni Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič.

Janša meni, da so za dober rezultat zaslužni predvsem kandidati skupne liste. "Skupaj s kandidatkami in kandidatkami smo bili vsi skupaj čudovita ekipa, veliko dela je bilo opravljenega na terenu in današnji rezultat so sadovi tega dela," je dejal prvak SDS. 

SDS in SLS pošiljata po njegovih besedah v Evropski parlament ljudi, ki vedo, da se je tam treba trdo boriti za slovenske interese, hkrati pa delati pametne kompromise za to, da je ugled Slovenije v Evropi zadosten, ter da lahko Slovenija v Evropi izkoristi svoje potenciale in priložnosti, ki jih Evropa ponuja.

Janša je prepričan, da je sodelovanje med SDS in SLS dober obet za sodelovanje v prihodnje. Naslednje volitve, ki so pred nami, bodo skoraj zagotovo volitve v državni zbor, je dejal in menil, da bodo tudi takrat potrebovali ljudi, ki se znajo povezovati za skupno dobro in ne proti nekomu.

Čeprav je bila letošnja volilna udeležba nekaj boljša kot na prejšnjih volitvah pred petimi leti, pa po Janševih besedah z njo ne moremo biti zadovoljni. "Vprašati se moramo, kaj je bilo tisto, kar je ljudi zadržalo doma," je dejal.

Na zadnjih evropskih volitvah leta 2014 je bila SDS najuspešnejša med slovenskimi političnimi strankami, na njeni listi so bili izvoljeni trije poslanci: Milan Zver, Romana Tomc in Patricija Šulin.

Zunajparlamentarna SLS ima v Evropskem parlamentu v iztekajočem se mandatu enega poslanca, Franca Bogoviča, ki je bil leta 2014 izvoljen na skupni listi NSi in SLS. Na tokratnih volitvah na skupni listi SDS in SLS za evropskega poslanca je kandidiral tudi Franc Kangler iz NLS.