Volitve 2019

Šarec: Slovenci ne cenimo volitev

A.S./STA
26. 5. 2019, 14.02
Posodobljeno: 26. 5. 2019, 14.02
Deli članek:

Predsednik vlade in prvak LMŠ Marjan Šarec je po oddaji svojega glasu na volitvah poslancev v Evropski parlament dejal, da je pomen tokratnih volitev "evropski". To pomeni, da volimo za evropske vrednote, za Evropo, kjer bodo ljudje lahko živeli in delali v miru, je pojasnil.

STA
Šarec je svoj glas oddal v krajevni skupnosti Šmarca.

"Borimo se za Evropo miru," je dodal Šarec, ki je svojo volilno izbiro opravil na volišču v Kamniku.

Na vprašanje novinarjev o vplivu Slovenije v EU dejal, da slovenski glasovi štejejo za osem slovenskih evroposlancev, ki bodo potem v Evropskem parlamentu izražali svoja stališča. Pri tem je izrazil upanje, da bodo svoja stališča izražali enotno.

Izrazil je željo, da bo udeležba na tokratnih volitvah čim večja. "Ljudje morajo sami dojeti, da so se nekateri borili za to, da imamo svobodne volitve," je opozoril. "Marsikje po svetu jih nimajo in bi si še kako želeli iti na volitve," je poudaril. "Pri nas pa tako, kot ne cenimo vode in drugih dobrin, ne cenimo niti najvišje pridobitve demokracije - svobodnih volitev, da lahko damo svoj glas in svobodno odločamo," je ocenil.

Popoldne bo preživel skupaj z družino. "Zdaj bom zakuril žar in bomo imeli kosilo," je dejal. Zatem pa se bo odpravil v Ljubljano, kjer bo počakal na predčasne rezultate volitev.