Policisti ogorčeni nad nevarnimi zijali

FOTO in VIDEO: To so posledice včerajšnje nesreče, ki je ohromila gorenjsko avtocesto

S.R.
24. 5. 2019, 13.49
Posodobljeno: 25. 5. 2019, 07.52
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti v bližini Kranja so okoli 16.30 odstranili posledice današnje prometne nesreče.

Bobo
Prevrnjen tovornjak pri Kranju.

Policisti so na kraju prometne nesreče na avtocesti zaključili z ogledom, okoli 16.30 pa so dokončno odstranili prevrnjen tovornjak in očistili vozišče, je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Avtocesta je spet odprta.

Policisti sumijo, da je prometna nesreča posledica predrtja pnevmatike, ki so jo zasegli in jo bodo dodatno preverili.

Voznik je sicer v smeri Ljubljane prevažal pesek, ki se je v nesreči razsul po vozišču. Ob tem se je voznik tudi telesno poškodoval in je pristal v zdravstveni ustanovi. V organizmu ni imel alkohola (0,00 mg/l). Cesta je na kraju nesreče še vedno zaprta, aktivnosti pa bodo predvidoma potekale še najmanj eno ali dve uri. Lahko tudi dlje. 

Zijala

Promet iz obeh smeri za določena vozila (predvsem tovorna vozila in avtobuse) poteka po odstavnem pasu, za osebna vozila pa so organizirani obvozi. Promet je že zelo povečan tudi na vzporednih cestah, pri čemer v konici obstaja realna možnost zastojev. Policisti ravnokar obravnavajo tudi prometno nesrečo na cesti rondo Primskovo (Mercator center) – Britof, kjer promet trenutno poteka izmenično enosmerno. 

Policisti voznike hkrati pozivajo k strpnosti in grajajo nekatere posameznike, ki so pri vožnji mimo kraja nesreče intervencijo snemali. "To so radovedneži, ki zelo hitro lahko postanejo nevarni. Pohvalimo pa lahko ustvarjen reševalni pas," zaključuje Bojan Kos.

Bralka Andreja
Posledice bodo odstranjevali dlje časa.