Po včerajšnjem močnem deževju je nad kolesarsko potjo Solkan-Plave prišlo do podora, na pot je padlo več skal. Zaradi nevarnosti nadaljnjih podorov je koncesionar kolesarsko pot zaprl, so sporočili z direkcije RS za infrastrukturo. Ocenjeno je, da je žarišče podora približno 200 metrov visoko, so zapisali na direkciji. 

Iz PU Nova Gorica sporočajo, da se je podor zgodil približno sto metrov stran od Solkanskega mostu. Ker obstaja velika nevarnost nadaljnjega plazenja oziroma drsenja skalnatih gmot, so policisti kraj zavarovali. Po sedanjih ugotovitvah so se skale zrušile na dolžini približno desetih metrov, pri tem pa je prišlo do poškodovanja oziroma uničenja varnostnih ograj. 

solkan, skalni podor, kolesarska pot
Direkcija za ceste RS
Skalni podor pri Solkanu.

Lokacijo si bo ogledala geologinja, ki bo podala nadaljnjega usmeritve glede varnosti oziroma odprtja kolesarske poti. Več informacij o podoru bo tako na voljo v prihodnjih dneh. Ker je vremenska napoved za ta konec tedna ugodna, na direkciji posebej naprošajo uporabnike, da upoštevajo prometno signalizacijo, s katero je do nadaljnjega zaradi njihove varnosti prepovedana uporaba te kolesarske poti.