Na dopustu

Direktor Velov »škodil ugledu agencije,« svet AVP predlaga predčasno razrešitev

S.R.
23. 5. 2019, 16.40
Posodobljeno: 23. 5. 2019, 17.27
Deli članek:

Predsednik sveta Agencije za varnost prometa (AVP) Jure Prestor je v današnji izjavi za javnost pojasnil, da ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek predlagajo razrešitev direktorja AVP Igorja Velova.

STA
Igor Velov

Alenka Bratušek, ki je danes pojasnila, da od direktorja AVP Igorja Velova še ni prejela nobenih pojasnil, bo po lastnih besedah ukrepala, ko bo »agencija naredila svoje.« Spomnimo, predsednik sveta AVP Jure Prestor je že včeraj ocenil, da bi moral Velov po zadnjih dogodkih, povezanih z njegovim »obtolčenim« vozilom, odstopiti. V današnji kratki izjavi za javnost je pojasnil, da svet AVP Bratuškovi predlaga njegovo razrešitev, saj da je s svojim ravnanjem »škodil ugledu agencije.« Dejal je, da bo ministrstvo o tem obveščeno, končno besedo pa bo imela vlada Republike Slovenije. Velov je uradno sicer na dopustu, svet AVP pa je za vršilko dolžnosti direktorja predlagal Vesno Marinko.

Bobo
Predsednik sveta AVP Jure Prestor.

V torek so v Stražišču opazili parkiran službeni avto AVP, ki naj bi ga vozil Velov. Vozilo je imelo na zadnjem odbijaču in na sprednjem kolesu vidne poškodbe, policija pa v postopku preverjanja okoliščin nastanka poškodb ni odkrila nepravilnosti. Pojasnili so, da poškodbe po zbranih informacijah niso bile posledica prometne nesreče, uporabnik pa da je s policisti sodeloval in se jim ni izmikal. Za preizkus alkoholiziranosti ni bilo razlogov.

Velov se na dogodke zadnjih dni zaenkrat še ni odzval, je paPrestor v današnji izjavi pojasnil, da Velov kljub pozivu članom sveta dogodka, povezanega s poškodbo službenega avtomobila, ni ustrezno pojasnil. Dejal je, da so tik pred sejo od Velova dobili zgolj kratek stavek, v katerem je navedel, da z njegovim ravnanjem ni nič narobe.

Kdo je Vesna Marinko?

Kot je po poročanju STA navedel Prestor, Marinkova izpolnjuje vse z zakonom predpisane pogoje, prepričan pa je, da bo pod njenim vodstvom agencija delovala odgovorno, strokovno in v skladu z zastavljenimi cilji in nalogami.Marinkova je namreč strokovnjakinja s področja varnosti cestnega prometa ter soavtorica nacionalnega programa varnosti cestnega prometa 2013-2022 ter drugih s prometno varnostjo povezanih strategij.

Na Agenciji za varnost prometa je Marinkova zaposlena kot vodja sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti prometa, pred tem pa je delovala pod okriljem ministrstva za promet.