Čakajoč na reakcijo agencije

Ministrica Alenka Bratušek že ima svoje mnenje o "aferi Velov"

G.G./STA
23. 5. 2019, 15.02
Posodobljeno: 23. 5. 2019, 15.05
Deli članek:

Kaj se bo zgodilo z direktorjem Agencije za varnost prometa (AVP) Igorjem Velovom? Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek meni, da bi bilo najbolje, če bi sam podal odstopno izjavo.

Primož Lavre
Alenka Bratušek pričakuje, da bo svet agencije na današnji izredni seji ustrezno ukrepal.

V zvezi z "afero Velov" je Bratuškova govorila s predstavnico ministrstva v svetu agencije in danes po telefonu tudi s predsednikom sveta AVP Juretom Prestorjem, ki je že včeraj ocenil, da bi bilo najboljše, če bi Velov odstopil.

"Ko bo agencija naredila svoje, bom lahko tudi kot ministrica ustrezno odreagirala in seveda bom odreagirala," je poudarila Bratuškova, ki od Velova doslej ni dobila nobenih pojasnil. "Varnost v prometu je ena naših in tudi mojih osebnih prioritet," je poudarila ministrica. Agencija pa je po njenem mnenju preveč pomembna institucija, da bi lahko njen ugled trpel ali bi ga kdorkoli krnil.

Kje je Velov?

V torek so v Stražišču opazili parkiran avto AVP, ki naj bi ga vozil Velov, z vidnimi poškodbami na zadnjem odbijaču in na sprednjem kolesu. Policija v postopku preverjanja okoliščin nastanka poškodb vozila, ki ga je sprožila na podlagi anonimnih informacij, sicer ni odkrila nepravilnosti. Poškodovanje vozila po zbranih informacijah ni nastalo v prometni nesreči, uporabnik je s policisti sodeloval in se jim ni izmikal, preizkusa alkoholiziranosti pa niso opravili, saj ni bilo razlogov zanj.

Velov za pojasnila ni dosegljiv, prav tako se v sredo ni udeležil seje kranjskega mestnega sveta. Za odsotnost se je opravičil, ni pa zanjo navedel razloga. Kranjski mestni svetniki sicer o njegovem ravnanju niso razpravljali.