napoved

V petek bo lepo, na vzhodu suho tudi konec tedna

B.K.
22. 5. 2019, 12.30
Posodobljeno: 22. 5. 2019, 12.40
Deli članek:

Oblačen in deževen maj bo vztrajal do konca. Le v petek si lahko obetamo malce sonca.

Profimedia
Čas za 'martinčkanje' bo v petek, nato nas bodo spet zajeli oblaki s padavinami.

V popoldanskih in večernih urah bo vreme po Sloveniji zmerno do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma kot plohe ali nevihte. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe ali nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 24 stopinj Celzija.

Petek bo jasen in suh, na vzhodu bo vreme 'zdržalo' tudi čez vikend

V petek dopoldne bo precej jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in posameznimi plohami ali nevihtami, ki bodo verjetnejše na Notranjskem in severnem Primorskem. Tudi v soboto bo dopoldne sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte spet nekoliko pogostejše.

Verjetnost padavin bo v soboto in nedeljo višja v zahodnem delu Slovenije, medtem ko se vzhodni Sloveniji obeta suh konec tedna. Največ dežja pričakujejo na severozahodu države, medtem ko bo na območju osrednje Slovenije nedelja lepša od sobote.