Preklic odpovedi

Vzgojiteljica ljubljanskega vrtca ne bo izgubila službe

A.S./STA
17. 5. 2019, 17.14
Posodobljeno: 17. 5. 2019, 17.25
Deli članek:

Sindikalna zaupnica Sviza Petra Koritnik, ki je dobila izredno odpoved delovnega razmerja v Vrtcu Jarše, se lahko vrne nazaj na delo. Kot so sporočili iz Sviza, so v Vrtcu Jarše na podlagi zagovora vzgojiteljice in pisem podpore staršev prišli do zaključka, "da pojasnila in dokazila, predložena pri zagovoru, odpravljajo delavki očitane kršitve".

Bobo
Fotografija je simbolična.

"Vrtec je sprejel odločitev, da ustavi postopek izredne odpovedi in delavko pozove nazaj na delo," so danes sporočili iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

Ravnateljica Vrtca Jarše Diana Šumenjak je vzgojiteljici in sindikalni zaupnici Sviza Petri Koritnik vročila izredno odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov in prepoved opravljanja dela. Kot so v torek sporočili iz Sviza, je šlo za obtožbe nasilja nad otroci, ogrožanja njihove varnosti in šikaniranja sodelavk. V Svizu pa so menili, da je odpoved povezana z njenim sindikalnim delom, kar so sicer v vrtcu zanikali.

Ravnateljica je v sredo s Koritnikovo opravila razgovor, in sicer v navzočnosti predstavnikov Sviza in pooblaščenke vrtca, odvetnice Nataše Pirc Musar.