Trčenje hidroplanov na Aljaski

Potniki z ladje za križarjenje umrli med zračnim ogledom znamenitosti

A.S./STA
14. 5. 2019, 10.08
Posodobljeno: 14. 5. 2019, 10.26
Deli članek:

Na Aljaski blizu mesta Ketchikan sta v ponedeljek v zraku trčila dva hidroplana. Umrlo je pet ljudi, eno osebo še pogrešajo. Na letalih so bili potniki z ladje za križarjenja, ki so bili na ogledu znamenitosti. Vzrok nesreče še ni znan.

Profi media
Fotografija je simbolična.

Na krovu obeh letal je bilo 16 potnikov. Med smrtnimi žrtvami so štirje potniki in pilot. Deset ljudi so rešili in so bili deležni zdravniške oskrbe. Potniki so bili sicer z Royal Princess ladje za križarjenje. Ladja je kanadski Vancouver zapustila 11. maja in naj bi v soboto prispela v aljaško mesto Anchorage . "Naše misli in molitve so namenjene tistim, ki so izgubili svoja življenja in vsem prizadetim družinam. V Princess Crouises bomo omogočili vso podporo za potniške spremljevalce v nesrečo vključenih gostov," so povedali predstavniki podjetja Princess Cruises.

Hidroplani imajo sicer na trup letala pritrjene t.i. pontone, kar jim omogoča pristanke na vodi.

Vreme izredno oblačno

"V tako oddaljenem območju, kot je ta, imamo omejena sredstva. Zanašamo se na naše partnerske agencije in cenimo podporo Samaritanov, ki so nam jo nudili doslej," je dejal poveljnik obalne straže Stephen White. Oblasti so že sprožile preiskavo nesreče.
Kot poroča Aljazeera, je bilo vreme v ponedeljek na tamkajšnjem območju izredno oblačno.

Profi media
Oblasti so že sprožile preiskavo nesreče.