Drzna tatvina v Logatcu

Starejša občana zvabil iz hiše pod pretvezo gradbenih del, sostorilec pa je v hiši kradel nakit

A.S.
14. 5. 2019, 09.30
Posodobljeno: 14. 5. 2019, 09.37
Deli članek:

Neznana storilca sta včeraj popoldne na območju Logatca izkoristila nepazljivost dveh starejših občanov in z ukano odnesla več kosov nakita.

Profimedia
Slika je simbolična.

Iz PU Ljubljana so sporočili, da je starejša oškodovanca neznani moški zvabil iz hiše pod pretvezo, da bodo v bližini izvajali gradbena dela. Med pojasnjevanjem o izmišljeni gradnji je sostorilec vstopil v hišo in odnesel več kosov nakita. Starejša občana je zločinski dvojec oškodoval za več tisoč evrov.

Policisti pozivajo k previdnosti

Ljubljanski policisti opozarjajo na pojav drznih tatvin. Storilci na zelo pretkan način zavedejo oškodovance, ki šele čez čas ugotovijo, da so bili okradeni. V PU Ljubljana izpostavljajo, da so ljudje še vedno neprevidni in preveč zaupljivi do neznancev, ki prihajajo na njihove domove ali jih ogovorijo na dvoriščih stanovanjskih objektov. Tatovi žrtve zamotijo s pogovorom (bodisi, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo sostorilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost ter odnesejo denar ali nakit. Sostorilci hišo hitro zapustijo, tisti, ki so zamotili žrtev pa se vljudno poslovijo in zapustijo kraj.

Policisti občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Poudarjajo, da naj vedno zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vedno vzamejo s seboj. Poudarjajo še, naj bodo občanke in občani pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registracijsko število vozila).