Delovna nesreča

Na Ajdovskem mu je med delom stisnilo roko med vrteča valja

A.S.
13. 5. 2019, 14.10
Posodobljeno: 13. 5. 2019, 14.16
Deli članek:

Policisti iz PU Gorica poročajo o dveh delovnih nesrečah. V prvi se je poškodoval 45-letni delavec, ki mu je med menjavo folije v stroju roko stisnilo med dva vrteča valja. Tudi v Idriji je prišlo do nesrečnega razpleta okoliščin. 28-letniku je tekoča litina pljusknila po nogah. Moški je utrpel opekline.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V jutranjih urah so policiste obvestili o delovni nesreči v enem izmed podjetij v Ajdovščini. Poškodoval se je 45-letni delavec, sicer državljan Bolgarije. Po prvih zbranih podatkih je moškemu med delom stisnilo desno roko med dva vrteča valja. Reševalne enote so se takoj odzvale. 

Tudi v eni izmed idrijskih gospodarskih družb v naselju Cerkno je prišlo do poškodbe enega od zaposlenih. Ponoči se je v livarni podjetja pojavila napaka na električni napeljavi, ki so jo delavci skušali odpraviti. V nadaljevanju je prišlo do razlitja litine, kar je povzročilo požar na viličarju ob peči. 28-letni delavec, ki je stal nekaj metrov stran od viličarja, je ob razlitju litine utrpel opekline na obeh nogah. Zaradi požara so posredovali gasilci, poškodovanec pa je sam poiskal zdravniško pomoč v idrijskem zdravstvenem domu. 

O obeh nesrečah so policisti obvestili tako pristojne pravosodne organe kot tudi delovno inšpekcijsko službo.