Cesta na Ljubelj

Območje podora ni varno! Samo da se fotografirajo, na osebno varnost pa pozabijo

S.R./STA
12. 5. 2019, 14.20
Posodobljeno: 12. 5. 2019, 14.28
Deli članek:

Policija opozarja pešce na možne nevarnosti na območju podora na cesti na Ljubelj

PGD Bistrica pri Tržiču
Skale na cesti proti Ljubelju so odstranjevali gasilci.

Potem ko so v petek vzpostavili izmenični enosmerni promet na odseku ceste na Ljubelj, ki ga je 28. aprila zasul skalni podor, po navedbah Policijske uprave Kranj tam hodi razmeroma veliko pešcev, ki so sami ali s psi. Policisti opozarjajo, da je gibanje na tem območju lahko nevarno, ker območje še ni saniramo. Na to so v soboto že opozarjali tudi tržiški policisti.

Kot ugotavljajo pri PU Kranj, je očitno fotografiranje na tem območju ravno toliko privlačno, da je osebna varnost bolj drugotnega pomena. 

Po podatkih direkcije za infrastrukturo so delavci na območju podora uredili 170 metrov nasipa in s pobočja odstranili labilne skalne bloke, se pa dela za sanacijo podora medtem nadaljujejo. Promet je s semaforji urejen izmenično enosmerno, hitrost pa je na odseku zmanjšana na 50 kilometrov na uro. 

Skalnati podor je regionalno cesto, ki velja za eno pomembnejših cestnih povezav med Slovenijo in Avstrijo, zasul na dolžini približno 100 metrov, zaradi nevarnosti dodatnega zdrsa materiala pa je bila cesta vse do minulega petka zaprta za ves promet.