Prekršek

Slovenski policisti trčili z avtom, v katerem je bilo devet migrantov

A.S.
7. 5. 2019, 14.42
Posodobljeno: 7. 5. 2019, 14.52
Deli članek:

Voznik avtomobila z italijanskimi registrskimi tablicami je med poskusom bega trčil v policijsko vozilo. Po trku je iz vozila izstopilo devet oseb, trije izmed njih so bili v prtljažniku. Gre za pakistanske državljane.

PU Koper
Do trka je prišlo, ko so policisti s službenim vozilom skušali prehiteti hitrega voznika in mu preprečiti nadaljevanje poti.

Ilirskobistriški policisti so včeraj v večernih urah z namenom redne kontrole prometa želeli ustaviti voznika avtomobila Ford Mondeo z italijansko registrsko številko. Policisti so voznika ustavljali, a je le pospešil. Skozi naselje Jasen je divjal s povprečno hitrostjo 120 kilometrov na uro.

Policisti uporabili stinger

Policijska enota je bila vozniku tik za petami. Pred Divačo so za prisilno ustavljanje vozila uporabili stinger (bodičast trak za prisilno ustavljanje motornih vozil). Voznik je kljub oviri bodičastega traku nadaljeval vožnjo proti Divači. Policisti so ga poskušali  prehiteti, pri tem pa sta vozili bočno trčili.

PU Koper
V ustavljenem avtomobilu je bilo kar 9 oseb.

V avtomobilu sta vozila 7 pribežnikov, med njimi dva mladoletnika

V ustavljenem avtomobilu je bilo kar 9 oseb, poleg voznika in sopotnika so štirje sedeli na zadnjih sedežih, medtem ko so bili trije v prtljažniku. Vsi so državljani Pakistana, 30-letni voznik in 28-letni sovoznik sovoznik imata urejen bivališki status v Italiji oziroma Avstriji. Pet oseb je bilo lažje poškodovanih.

Voznik in sovoznik bosta kazensko ovadena za kaznivo dejanje preprečitve uradnega  dejanja in za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja  države. Migranti, razen dveh mladoletnih, ki sta nastanjena v Center za tujce, bodo poslali nazaj na Hrvaško.