Vremensko razdeljena Slovenija

FOTO in VIDEO: V Bohinju padal sneg, v Lendavi pa sončno in 18 stopinj

G.G.
28. 4. 2019, 13.13
Posodobljeno: 28. 4. 2019, 17.24
Deli članek:

Današnji dan je dokaz, da je Slovenija vremensko pestra država.

Bralka Barbara / DRSI
V Stari Fužini v Bohinju je okoli 13. ure močno snežilo, v Prekmurju (Dolga vas) pa je toplo in pretežno sončno.

Ponoči se je na severozahodu države krepko ohladilo, kar je ustvarilo razmere za sneženje. Meja sneženja se je do 10. ure s 1000 metrov nadmorske višine spustile vse do nižin v alpskih dolinah. Okoli poldneva je tako močno snežilo v Kranjski Gori in Bohinju ter tudi v Selški dolini.

Zaradi zimskih razmer sta zaprta prelaza Vršič in Korensko sedlo. Prav tako je zapora pri zadnjem predoru proti Ljubelju zaradi plazu kamenja z leve strani. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zimska oprema sicer obvezna na cestah na Gorenjskem in na cesti čez Predel.

Hladen zrak je postopno zajel tudi osrednji del Slovenije, na vzhodu pa še prevladuje toplo in razmeroma sončno vreme. Ob 12.30 uri so tako v Bohinju izmerili eno stopinjo, v Kranju 5, Ljubljani 7, Celju 12, Mariboru 14 in v Lendavi 18. Okoli 15 stopinj je tudi na Obali in Beli krajini.

Na Gorenjskem obisk zime, na Obali klestila toča

meteo.si
Temperature po Sloveniji ob 12.30.

Na vzhodu in severovzhodu bo tako ostalo večinoma suho. Po oceni vremenoslovcev se bo proti večeru težišče padavin prestavilo nad južno Slovenijo, kjer bo v noči na ponedeljek še deževalo. Ponedeljek bo oblačen in na jugu občasno moker. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj.

V torek bo topleje, še pa bo možna kakšna kaplja dežja.