Ajdovski zdravniki

Preklicali umik soglasja za nadurno delo, grožnja z odpovedmi v zraku

T.L./STA
20. 4. 2019, 11.06
Posodobljeno: 20. 4. 2019, 22.03
Deli članek:

Če v roku meseca ali dveh ne bo premikov v pravo smer, bodo dali odpovedi, je v imenu hišnega sindikata Fides povedal Robert Grbec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ajdovski zdravniki družinske medicine so v petek preklicali umik soglasja za nadurno delo, a bodo še naprej spremljali dogajanje v zavodu in državi, danes pišejo Primorske novice. Če v roku meseca ali dveh ne bo premikov v pravo smer, bodo dali odpovedi, je v imenu hišnega sindikata Fides povedal Robert Grbec.

"Še naprej bomo dežurali, delali med vikendi in prazniki in ob delu v svojih ambulantah poskrbeli tudi za službo nujne pomoči. Drugih ni. Ali bomo delali mi ali pa ne bo nobenega. Dilema je, ali dopustimo propad sistema ali potrpimo še dva meseca," je preklic umika soglasja za nadurno delo pospremil Grbec.

Dodal je, da se zadeve v mesecu dni od napovedi umika soglasij niso bistveno spremenile, vsaj ne na bolje. V sindikatu so se s kolegi, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, pogovarjali o tem, da bi odložili odhod in pomagali rešiti akutne kadrovske težave, a zadeve so še odprte, je pojasnil Grbec.

Nadejajo se, da bo do premika v pravo smer prišlo z novim direktorjem zavoda. "Če ne bomo dobili zagotovila, da se zadeve premikajo v pravo smer, bomo dali odpovedi," je še napovedal Grbec.

Svet zavoda po odstopu direktorica Zdravstvenega doma Ajdovščina Bože Ferfolja že išče novega direktorja, kandidatov za to mesto je pet. Kot so izvedele Primorske novice, je razpisnim pogojem popolnoma ustrezala ena prijava, ostale štiri kandidate je svet zavoda zaprosil za dopolnitev vlog. Svet zavoda namerava po informacijah časnika kandidate, ki bodo izpolnjevali pogoje, pred odločitvijo povabiti na pogovor in predstavitev njihove vizije vodenja zavoda.

Novi direktor zavoda s 140 zaposlenimi naj bi mandat nastopil s 1. junijem, v svetu zavoda pa ne izključujejo možnosti imenovanja vršilca dolžnosti.