v Luganu

Polona Hercog je osvojila teniški turnir WTA

J.P./STA
14. 4. 2019, 15.14
Posodobljeno: 14. 4. 2019, 15.39
Deli članek:

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je zmagovalka turnirja WTA v Luganu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev.

Reuters

Osemindvajsetletnica je v finalu lopar prekrižala s 17-letno Poljakinjo Igo Šwiatek, lansko mladinsko zmagovalko Wimbledona, in slavila s 6:3, 3:6 in 6:3. To je za Hercogovo po zmagah v Bastadu leta 2011 in 2012 tretji naslov v karieri.

Skupno je Hercogova nastopila v šestem finalu na turnirjih WTA v karieri, prvem po Istanbulu pred letom dni.

S 17-letno Poljakinjo, ki je skupaj s Slovenko Kajo Juvan v dvojicah zmagala na lanskih olimpijskih igrah mladih v Buenos Airesu, je imel Hercogova veliko dela.

280 točk

Po nekaj brejkih v uvodnem nizu je Hercogova povedla s 3:2. V šesti igri so po slabe pol ure igre dvoboj zaradi dežja prekinili, po več kot uri pa sta se igralki znova vrnili na igrišče. Slovenka je povedla s 3:2 in 5:3 ter prvi niz zaključila po 50 minutah igre.

Poljakinja je po izenačenju na 3:3 v naslednjem nizu dobila tri igre zapored in izenačila v nizih na 1:1. Hercogova je nato zaprosila za zdravniško pomoč, vendar je lahko nadaljevala.

V tretjem nizu je Šwiatekova nadaljevala dobro predstavo in s peto zaporedno dobljeno igro povedla z 2:0, a svojega servisa v tretji igri ni ohranila in Hercogova je imela priložnost, da s svojim začetnim udarcem izenači, kar ji je tudi uspelo. Nato je dobila še tretjo in četrto igro v nizu, najprej z odvzemom servisa in nato po vodstvu na svoj začetni udarec, ko je oddala le eno točko.

Po zaostanku s 2:4 je Poljakinja dobila svojo servisno igro, Mariborčanka pa je v osmi igri povedla s 40:0 in nato izkoristila drugo zaključno žogico za vodstvo s 5:3. Do končne zmage je prišla na servis tekmice, izkoristila pa je drugo žogico za zmago.

Hercogova je za zmago prejela 43.000 dolarjev in 280 točk, ki jo bodo na novi lestvici WTA pripeljale do okoli 65. mesta, s čimer bo znova postala najvišjeuvrščena slovenska igralka.