Predsednik države

Pahor se je odzval na dogajanje v odnosih s sosednjimi državami

J.P./STA
13. 4. 2019, 17.38
Posodobljeno: 13. 4. 2019, 17.38
Deli članek:

Prav je, da Slovenija, kadar naši sosednje storijo nekaj, kar je nesprejemljivo, na to opozori, a obenem mora tenkočutno graditi mostove sodelovanja in ne sme zaloputniti vrat, temveč odpreti nova, je danes ob robu slovesnosti na Polzeli dejal predsednik Borut Pahor.

STA
Pahor: Prav je, da sosede opozorimo, a ne smemo zaloputniti vrat (fotografija je arhivska).

"Naši sosedje, prijatelji, lahko imajo stališča in ravnanja, s katerimi ne mi strinjamo, in smo dolžni to tudi na primeren način povedati, a se moramo zaradi miru, varnosti, blaginje in ohranitve medčloveških odnosov vselej truditi, da hkrati gradimo mostove," je dejal Borut Pahor. "Odzvali smo se, to je v redu in prav, hkrati pa moramo paziti, da ne zaloputnemo vrat," je dodal.

Kot je dejal Pahor, je to njegovo sporočilo, za katerega upa, da bo vzeto kot iskreno in ne bo obveljalo za naivno.

Pahor se je z omenjenim sporočilom, ki ga je podal tudi v govoru na slovesnosti ob dnevu slovensko-ameriškega prijateljstva v spomin na strmoglavljanje ameriškega bombnika v Andražu pri Polzeli med drugo svetovno vojno, odzval na nedavne izjave predsednika Evropskega parlamenta, Italijana Antonia Tajanija, kot tudi na verbalno noto madžarskega veleposlaništva v Sloveniji zaradi naslovnice Mladine ter hrvaški poskus, da bi POP TV preprečili objavo razkritja, da za prisluhi v postopku arbitraže stoji hrvaška obveščevalna služba.