Vzor

Našli poštenega Luko iz Ljubljane: njegovo dejanje je nekatere tako ganilo, da ...

J.P.
12. 4. 2019, 11.18
Posodobljeno: 12. 4. 2019, 11.23
Deli članek:

V kratkem ga spet pričakujejo v Strunjanu.

Facebook Krajinski park Strunjan
Kamenček izpod klifov je spet doma

V sredo smo pisali, da v Krajinskem parku Strunjan iščejo Luko iz Ljubljane, ki jim je po pošti vrnil kamenček, ki ga je pomotoma odnesel z obale pod klifom. Fanta so za gesto pohvalili in mu obljubili darilo.

Družabna omrežja so se izkazala, Luka se je našel. Fant obiskuje Biotehniški srednješolski izobraževalni center v Ljubljani, kjer se šola za naravnovarstvenega tehnika. Kot je pojasnil, je kamenček pomotoma odnesel »ob zavzetem delu na strokovni šolski ekskurziji«. Luka se bo v kratkem spet oglasil v Strunjanu, kjer bo za svoje poštenje dobil nagrado, v Krajinskem parku Strunjan pa so obljubili tudi, da bodo ob tej priložnosti posneli nekaj fotografij. Zapisali so še, da so se po objavi javili tudi posamezniki, ki so hoteli Luki nekaj pokloniti.

»Naj nam bo Lukovo dejanje, napori mnogih posameznikov, ki svoj čas posvečajo ohranjanju narave ter trud, ki ga razne organizacije vlagajo v vzgojo in osveščanje najmlajših, vsem v vzor. Luki pa hvala, ker nas je utrdil v prepričanju, da lahko skupaj stvari obrnemo na bolje,« so zapisali ob koncu.