Odvrženi čevlji

Nenavadna najdba sredi gozda: gre za »zakritje kriminalnega dejanja«? Policija preverja!

G.G.
8. 4. 2019, 13.28
Posodobljeno: 8. 4. 2019, 16.33
Deli članek:

Kdo je v gozdu na Črnovrški planoti odvrgel kup čevljev?

Jure Benčina / Facebook
Levi, desni, novejši, starejši, ženski, moški. Ključno vprašanje? Kdo jih je odvrgel?
Podjetje Deichmann sporoča, da strogo upošteva vse zakonske zahteve, še posebno kadar gre za ravnanje z odpadki.

Nekaj čevljev je novih, nekaj starih. V gozdu na Črnovrški planoti naj bi ležali že nekaj tednov. Kdo jih je odvrgel? Vprašanje že cel dan razburja nekatere uporabnike družbenega omrežja facebook, na teren pa so že odšli policisti.  

Ker se je v komentarji pod objavo na facebooku pojavilo ime podjetja Deichmann, smo o zadevi povprašali tudi njih. »Iz Facebook objave in komentarjev je razvidno, da je tisti, ki je odkril čevlje, na koncu zatrdil, da ne gre za Deichmann čevlje,« nam je povedal Matjaž Mrva, vodja marketinga za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo.

Mrva dodaja, da Deichmann ne ravna tako s čevlji, pa naj gre za nove ali stare, ki jih sicer ne zbirajo. »Sumimo, da je nekdo poskušal zakriti kriminalno dejanje,« nadaljuje Mrva in namigne na krajo čevljev. Čigavih? Ne vemo, zadevo pa, kot rečeno, preverjajo idrijski policisti. O ugotovljenih dejstvih bodo obvestili pristojne službe. Predstavnik za stike z javnostmi na PU Nova Gorica Dean Božnik nam je sporočil, da »policija uradno ni bila obveščena«, zato zadeve v tem trenutku ne morejo komentirati, je pa dodal, da je najdba zagotovo »nenavadna«

Tudi pri Deichmannu so opravili svoje poizvedovanje, niso pa odkrili dodatnih informacij, ki bi razjasnile to nevsakdanjo najdbo. STA sicer poroča, da so odvrženi čevlji različnih velikosti in oblik, nekateri med njimi pa so še popolnoma novi, opremljeni s ceno in z zaščito proti kraji v trgovini. Po njihovih navedbah naj bi izvirali iz podjetja Deichmann, vendar ne iz Slovenije.