Naša Zlatka

Naša nagrajenka se udobno vozi: »Suzuki vitara je veliki zmagovalec!«

MV
4. 4. 2019, 20.00
Deli članek:

Darja Jenko iz Medvod je trenutno ena bolj znanih krajank.

mv
suzuki vitara

Razlog? Prejšnji mesec je bila izžrebana v veliki nagradni igri Novic Svet24 in zdaj ponosno vozi suzuki vitaro 4x4.  Darja in njen mož Janez sta že nekaj časa razmišljala o nakupu novega avtomobila. Pri hiši imata opel astro, ki je »malo bolj nizka«, onadva pa sta »malo bolj velika«. Misli so jima uhajale k avtomobilu, v katerega bi se Janez lahko brez večjih težav usedel. Potem pa je prišla naša nagradna igra. Zvesta bralca Novic Svet24 sta izpolnila kupon v časopisu in poskusila srečo, a dobitka nista pričakovala. Nato pa sta prejela telefonski klic, ki jima je polepšal začetek pomladi. »Nisem verjela, da sem bila zares izžrebana,« pove Darja. V uredništvu smo ji namreč morali glasno zaploskati in jo soočiti z realnostjo. A to ni bilo edino soočenje, ki ga je bila deležna srečnica.

Brez treme 

Medvodčanka je nagrado sprejela na Aktualovem koncertu ob dnevu žena. »Presenetilo me je, da je vse šlo tako gladko. Namreč, mislila sem, da sem človek, ki v javnosti ne bo sposoben nič povedati. Bila sem mirna in ni mi bilo nerodno,« o prevzemu nagrade na velikem odru v Stožicah pripoveduje Darja Jenko. Veliko bolj jo je bilo strah dneva, ko je morala avto prevzeti. »Rekla sem si: 'Joj, kako bom to peljala?' Ampak seveda težav ni bilo, sedla sem v avto, ga prižgala in odpeljala, kot da sem se že stokrat peljala z njim.«

Maximillian Verderber/Anže Krže
Srečna nagrajenka nagradne igre, ki je potekala v dnevniku Novice Svet24, je bila Darja Jenko.

Na kratek, a lep izlet

Tako Darja kot Janez sta z nekdaj našo ljubo »Zlatko« zelo zadovoljna, čeprav se jima z njo še ni uspelo veliko voziti, saj Darja zaradi nepokretne mame doma ne more zapuščati za daljši čas. »Za mamo moram skrbeti praktično ves dan, zato lahko kam odidem za dve ali tri ure, kaj dosti več pa ne,« nam je pojasnila nagrajenka. Kljub vsemu pa ju je »Zlatka« že odpeljala na Krvavec, kjer je bilo zelo lepo. »Avto dobro 'vleče' v klanec, je prijeten in mehak za vožnjo,« potrjujeta zakonca.

Razkrila skrivnost

Nasmejana izžrebanka nam je sicer zaupala, da sta si avto v resnici zaslužila mož in sin, saj sta bolj zvesta bralca našega časopisa in ga bereta redno. »Grem kar po vrsti, preberem vse. Najprej novice, zanimajo pa me tudi nasveti, predvsem v povezavi z delom na vrtu,« nam je o svojih bralskih ritualih povedal Janez in potrdil, da je nasvete našega svetovalnega uredništva uspešno preveril v praksi ter da delujejo. Sicer pa časopis vsak dan prelista tudi Darja, ki se prav tako največ časa mudi na straneh z nasveti, saj se ji članki zdijo koristni. Srečna nagrajenka je sicer ta trenutek ena od bolj znanih krajank, saj se je glas o njenem dobitku razširil po Medvodah, kjer jo ljudje ustavljajo na ulici in sprašujejo, ali je zmagala na nagradni igri. A kot pravi Darja, je pravi zmagovalec suzuki vitara, ki se je izkazala za odličen avto.