Instagramski predsednik

FOTO: V 182 dneh okoli sveta s predsednikom republike

Mihael Korsika
3. 4. 2019, 06.50
Deli članek:

Predsednik države Borut Pahor je v šestih letih in treh mesecih službeno v tujini preživel 182 dni. V tem času je obiskal 41 različnih držav, fotografije pa redno objavlja na instagramu. Britanski časnik The Times ga je lani celo označil za »instagramskega predsednika«.

Instagram
Darilo predsedniku med prvim obiskom v Etiopiji

Predsednik republike Borut Pahor je zaključil nov delovni obisk v Združenih državah Amerike, kamor je tokrat odšel na povabilo predsednice Generalne skupščine Združenih narodov. ZDA so sicer najbolj priljubljena tuja destinacija slovenskega predsednika. V dobrih šestih letih predsedovanja je Pahor tam preživel 20 dni.

Tako prvi mandat kot tudi drugega je, kar zadeva zunanjo politiko, predsednik države začel v Bruslju. Kosovo, ki ga kot državo ne priznavajo vse države, pa očitno sodi med prioritete slovenske zunanje politike, saj je Pahor to državo obiskal v prvem letu obeh mandatov. V drugem mandatu je Pahor Kosovo celo obiskal kot drugo državo.

Drugi mandat več službenih poti

Po vnovični izvolitvi za predsednika države je Pahor občutno več potoval. Če je v prvem letu svojega prvega mandata v 30 dneh obiskal 18 držav, je v prvem letu drugega mandata v tujini preživel 38 dni, torej slaba dva delovna meseca.

V prvem petletnemu mandatu je sicer skupno na službenih poteh preživel 129 dni, je razvidno iz sporočil, objavljenih na spletni strani predsednika republike, medtem ko se je v 15 mesecih tekočega mandata ta številka ustavila na 51.

Razreže izposojeno trenirko

Borut Pahor, ki ima trenutno na instagramu več kot 84.000 sledilcev,  s širšo javnostjo ne deli le fotografij s službenih potovanj v tujini, temveč tudi službenih in prostočasnih aktivnosti v Sloveniji.

Instagram
Borut Pahor je razrezal izposojeno trenirka.

Tako lahko med drugim izveste prigodo iz fitnesa. »Pridem k Sonji v fitnes. Ugotovim, da sem športne hlače pozabil doma. Sonja ponosno potegne iz omare trenirko. Čez čas me pride obiskat in zagleda, kako sem si s škarjami skrajšal hlače,« je ob fotografiji zapisal Pahor. Če si predsednik republike, si lahko privoščiš tudi kaj takšnega.