Iz minusa v plus

Zjutraj tudi v minusu, čez dan na 23 °C

T.L.
1. 4. 2019, 09.40
Posodobljeno: 1. 4. 2019, 09.44
Deli članek:

Jutro je bilo precej hladno, kar kažejo tudi najnižje temperature, ki so jih na Agenciji za okolje (Arso) izmerili ob 8. uri zjutraj: v Slovenj Gradcu so izmerili -0.2 °C, Letališče Jožeta Pučnika -0.4 °C, Celja 0.7 °C, Črnomelj 1.0 °C, Kočevje 0 °C, Ljubljana 5 °C, Novo mesto 3 °C ...

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Za nami je sončen in topel konec tedna, včeraj so dnevne temperature dosegle do 23 stopinj Celzija, prijetno vreme pa se bo - kljub nizkim jutranjim temperaturam - nadaljevalo tudi danes.

Jutro je bilo precej hladno, kar kažejo tudi najnižje temperature, ki so jih na Agenciji za okolje (Arso) izmerili ob 8. uri zjutraj: v Slovenj Gradcu so izmerili -0.2 °C, Letališče Jožeta Pučnika -0.4 °C, Celja 0.7 °C, Črnomelj 1.0 °C, Kočevje 0 °C, Ljubljana 5 °C, Novo mesto 3 °C ... 

Dan bo temperaturno precej bolj prijeten. Dan bo večinoma sončen, čez dan bo pihal vzhodni veter, na Primorskem pa šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23 °C.

Danes in jutri bo prevladovalo sončno vreme, le v Alpah lahko nastane kakšna ploha. Pihal bo veter vzhodnih smeri, v Kvarnerju šibka burja, ki bo jutri ponehala.

V torek se nam obeta delno jasno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. Popoldne bo ponekod zapihal šibak veter južnih smeri, jutranje temperature bodo od -1 do 7, v krajih s šibko burjo okoli 12, najvišje dnevne od 15 do 19, na Goriškem do 22 °C. 

V sredo se bo oblačnost povečala, predvsem v zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. V četrtek bo pretežno oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši na zahodu. Oba dneva bo pihal veter južnih smeri.