Preobrat

Zapadlo do 25 centimetrov snega

T.L.
26. 3. 2019, 07.09
Posodobljeno: 26. 3. 2019, 07.19
Deli članek:

Tudi v naslednjih dneh bo nad naše kraje dotekal s severovzhodnim vetrom razmeroma hladen in bolj suh zrak.

Profimedia
Jutra bodo hladna.

V ponedeljek popoldne smo se poslovili o sončnega in toplega vremena - temperature so se povzpele tudi čez 20 stopinj Celzija -, saj so državo zajele padavine, v višjih legah  - meja sneženja se je spustila na 600 metrov nadmorske višine - pa je padal tudi sneg. Agencija za okolje (Arso) poroča, da je v  višjih legah severne Slovenije ponoči zapadlo do 25 centimetrov snega. Padavine so sicer ponehale v prvem delu noči na torek, ohladitev pa bo še vztrajala nad Slovenijo. 

Kot pojasnjujejo na Arsu, bodo naši kraji v naslednjih dneh na obrobju aticiklona, zato bo dotekal s severovzhodnim vetrom razmeroma hladen in bolj suh zrak. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma med 10 in 15 °C. Vetrovno bo, zlasti sredi dneva in popoldne bo pihal veter vzhodnih smeri. Zaradi vetra in občasno povečane oblačnosti, bodo v prvi polovici tedna jutranje temperature ostale malo nad lediščem.

Veter bo v četrtek predvidoma oslabel, zjutraj bodo zato nastali pogoji za temperaturo pod lediščem. Tam, kjer že cveti sadno drevje, bo v drugi polovici tedna zato večja nevarnost za pozebo.