Zadnjič v Planici

VIDEO: Robert Kranjec se je odločil za slovo od športne kariere

T.L.
20. 3. 2019, 08.41
Posodobljeno: 20. 3. 2019, 09.41
Deli članek:

V Planici bo zaključil bogato kariero smučarskega skakalca.

Grega Wernig
Robert Kranjec

Pred nami je štiridnevni skakalni praznik v Planici. Zjutraj se je slovenska reprezentanca v smučarskih skokih iz Ljubljane z vlakom odpravila proti Planici, kjer se bo ob 10.30 začel uradni preizkus letalnice bratov Gorišek, ob tem pa je po poročanju portala MMC iz slovenskega tabora prišla še novica o zaključku športne poti enega od naših orlov.

Robert Kranjec je namreč naznanil, da zaključuje skakalno pot. "Odločil sem se, da je to moja zadnja pot do Planice z vlakom. V Planici zaključujem svojo kariero. Načrt je, da v soboto. Kako pa, boste že videli," je po poročanju MMC dejal pred odhodom. Roberta Kranjca sta na zadnji vlak kar na ramenih nesla Timi Zajc in Domen Prevc.

Poti nazaj več ni

"Odločil sem se, da je to moja zadnja pot do Planice, saj bom v Planici končal kariero. Načrt je, da bi bilo to v soboto, kako bo, bomo pa še videli," je po poročanju STA uvodoma dejal 37-letni Kranjec.

"O koncu sem se zavestno odločil že januarja, pretehtalo je, ko sem začel ostajati doma. Nič mi ni padlo dol, vsak dan do danes sem treniral, a se ne vidim več, da bi lahko nadaljeval. Zdi se mi, da bi me preveč izčrpalo. Ponosen sem na svoje rezultate in na to, kar sem dosegel," pravi Kranjec, ki dodaja, da je v zadnjem času spet začel uživati v skokih, a da poti nazaj več ni, saj je vse razen enega dresa že vrnil nazaj v klub.

Kranjec, ki bo v Planici še skušal izboljšati lasten svetovni rekord po številu poletov prek 200 metrov, trenutno je pri številki 206, bo v četrtkovih kvalifikacijah nastopil ob še enajstih slovenskih orlih.

Z zastavico bo zamahnila hčerka

Svoj zadnji skok bo zagotovo opravil v soboto, če ne na ekipni tekmi, pa po zadnjem poljskem skoku v prvi seriji, ko mu bo z zastavico zamahnila hčerka Pika, poroča STA. Na vprašanja, kako se bo potem osredotočil na skok, je odgovoril: "Ne vem? Ne vem, kako bomo to izpeljali. Mi je pa v Planici vedno super."

V Planici bodo poleg Kranjca, Zajca in Domna Prevca nastopali še Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala.