Zima se je vrnila

FOTO in VIDEO: Meja sneženja se je spustila: ponekod po nižinah kar močno sneži

G.G.
18. 3. 2019, 07.31
Posodobljeno: 18. 3. 2019, 10.29
Deli članek:

Po državi se je ohladilo. Sneži tudi ponekod po nižinah.

DRSI
Radeljski prelaz (nadmorska višina 670 metrov) ob 9.30.
Na prelazih in višje ležečih cestah se sneg oprijema cestišč. Verige so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič.

Ob 7. uri so bile v Mariboru, Celju in Velenju samo še štiri stopinje Celzija, na Koroškem, tako v Slovenj Gradcu kot Mežici, so izmerili dve stopinji, čez dobro uro pa je bilo še za stopinjo manj. Podobno je bilo na zgornjem območju Gorenjske (na Voglu sneži že od zgodnjih jutranjih ur). Do 10. ure se je ohladilo po vsej državi. Snežinke so se pomešale med dežne kaplje tudi po nižinah.

Po oceni vremenskega portala Neurje.si bo snežilo med 400 in 600 metri nadmorske višine. Meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod na Notranjskem, Dolenjskem, Koroškem in v osrednji Sloveniji spustila še nižje. V višjih legah osrednje in južne Slovenije (nad 600 metri nadmorske nižine) bo zapadlo med 10 in 20 centimetrov snega, drugod do 10 centimetrov.

DRSI
Na mejnem prehodu Ljubelj so zjutraj že plužili zaradi novozapadlega snega.

DRSI
Na t.i. mislinjskem klancu je okoli 7.30 že snežilo.

Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. Jutri bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

DRSI
Snežinke so se mešale med dežne kapljice tudi v Mojstrani in Dovju.

meteo.si
Radarska slika padavin ob 7.30.