Preobrat

Zdaj je znano, koliko snega bo zapadlo in kje

T.L.
17. 3. 2019, 12.00
Posodobljeno: 17. 3. 2019, 20.38
Deli članek:

Prihaja ohladitev s snegom do nižin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Jutri nas bo dosegla izrazita hladna fronta, zato bo popoldne marsikje povsem zimsko, napovedujejo vremenoslovci Agencije za okolje (Arso). V višjih legah osrednje in južne Slovenije (nad 600 m) bo zapadlo nekje med 10 in 20 cm, drugod do 10 cm, pobelilo pa bo tudi nižine osrednje Slovenije, so zapisali na twitterju. Po nekaj hladnejših dneh sledi otoplitev.

In kakšen bo razvoj vremena v teh dneh? Po pretežno oblačnem vremenu z rahlim rosenjem ali deževanjem ponekod se bo ponoči po državi pooblačilo. Od severa se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo zjutraj razširile nad večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 0, drugod od 2 do 9, ob morju do 12 °C.

Ponedeljek bo oblačen s padavinami. Vse hladneje bo, meja sneženja se bo razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije ob močnejših padavinah spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldne bodo padavine od severa slabele. Temperature bodo od 1 do 7 °C.

Danes sredi dneva in popoldne bo ponekod na Štajerskem in v Prekmurju jugozahodni veter v sunkih lahko presegal hitrost 70 km/h.

V torek bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, padavine bodo zjutraj in dopoldne ponehale. Popoldne se bo od severozahoda postopno jasnilo. Hladno bo. V sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Na Primorskem bo oba dneva pihala zmerna burja, ponekod drugod pa severni veter.