Štajerska avtocesta

Zastoj je dolg že sedem kilometrov

T.L.
16. 3. 2019, 10.08
Posodobljeno: 16. 3. 2019, 12.47
Deli članek:

Dars, ki je zaradi del v predorih in na trasi avtoceste med predori čez vikend zaprl odsek med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, voznikom svetuje, da uporabijo predhodne izvoze.

STA
Fotografija je simbolična.

Na štajerski avtocesti je pred zaporo pred izvozom Blagovica proti Mariboru nastal sedem kilometrov dolg  zastoj, poroča prometno-informacijski center. Dars, ki je zaradi del v predorih in na trasi avtoceste med predori čez vikend zaprl odsek med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, voznikom svetuje, da uporabijo predhodne izvoze. 

Dars je v petek ob 21. uri za ves promet zaprl omenjeni odsek, zaprt je tudi uvoz Trojane v obe smeri, poroča STA. Odsek bo zaprt do nedelje do 16. ure, obvoz pa je po regionalni cesti, za osebna vozila pa je možen tudi obvoz skozi Tuhinjsko dolino ali Zasavje. Zastoji sicer nastajajo tudi na posameznih odsekih na regionalni cesti Blagovica - Trojane - Vransko.

Nujna vzdrževalna dela sicer na štajerski avtocesti potekajo tudi med priključkoma Domžale in Šentjakob v smeri Ljubljane, kjer je vozni pas zaprt do nedelje do predvidoma 21. ure. Pred zaporo je nastal več kot kilometer dolg zastoj.

Na dolenjski avtocesti dela potekajo med predoroma Debeli hrib in Mali Vrh proti Novemu mestu, kjer je prav tako danes zaprt vozni pas, nastal pa je do 2,5 kilometra dolg zastoj.