Ena najslabših predstav

VIDEO: Poklapani Dončić priznal, kaj ga je oviralo: Mislim, da bom zgrešil

T.L.
13. 3. 2019, 07.55
Posodobljeno: 13. 3. 2019, 08.37
Deli članek:

Zadel je le en prosti met od devetih možnih in po tekmi s Spursi še eno uro ostal v dvorani in treniral met na koš, še posebej se je posvetil prostim metom.

Reuters
Luka Dončić

Košarkarji Dallas Mavericks so doživeli nov poraz, šesti zapored, Luka Dončić pa je prikazal eno najslabših predstav v ligi NBA. Tudi trenerju Mavericsov Ricku Carlislu je bilo jasno, da Dončić ni pravi Dončić proti San Antonio Spursom. "Zanj je bil to težek večer. Ni bil tisti pravi. Verjetno sem pustil igrati predolgo," je po tekmi dejal Carlisle. San Antonio je zmagal s 112:105.

Dončić je nastopil nekoliko manj pripravljen, čeprav sam po tekmi slabe krivde za slabo predstavo ni pripisoval kolenu, ki si ga je rahlo poškodoval na zadnji tekmi proti Houstonu. In kakšne so Dončićeve številke? Met iz igre 5:18, ena trojka iz sedmih poskusov, en prosti met od devetih. Ob tem je zbral sedem podaj in šest skokov.

Dončić je po poročanju ameriških medijev po tekmi povedal, da sta s trenerjem govorila o tem, ali bo igral ali ne. "Iskreno, nisem bil 100-odstoten, ampak sem želel igrati. Vedno želim igrati. Čeprav v tem trenutku ne igramo za kaj več, vseeno želim odigrati vsako tekmo." Mavericksi namreč nimajo več možnosti, da bi se uvrstili v končnico lige NBA. Dončić je dobro uro po koncu tekme ostal v dvorani American Airlines Centerin treniral met na koš, s tem, da se je še posebej posvetil prostim metom.

"Gre za mentalni proces. Samo v moji glavi je misel, da bom zgrešil. Moram delati na tem. Moram misliti, da bom zadel vsak met," je po tekmi dejal Dončić, ki je v zadnjih tednih in menjavah igralcev v klubu dobil večjo vlogo in odgovornost v ekipi.

"Žoga je praktično ves čas v njegovih rokah in to je obremenitev. Veliko breme trenutno prenaša," pa je o Dončićevi vlogi povedal Nowitzki.

V vrstah Dallasa se je izkazal Jalen Brunson s 34 točkami in postal četrti "rookie" v zgodovini Mavericksov, ki je dosegel 30 in več točk na tekmo, s čimer se je pridružil Dončiću, Yogiju Ferrellu in Rodrigue Beauboisu.