Prenove in sanacije

Popolna zapora Poljanske ceste in druga gradbišča po prestolnici

S.R./STA
6. 3. 2019, 17.13
Posodobljeno: 6. 3. 2019, 17.22
Deli članek:

Od jutri do predvidoma nedelje bo veljala popolna zapora Poljanske ceste v Ljubljani. Z ljudljbanske občine še sporočajo, da po končani prenovi Drenikove ulice novo podobo začenja dobivati tudi Vodnikova cesta.

STA
Fotografija je simbolična.

Zaradi interventne sanacije vročevoda bo od jutri, 7. marca, do predvidoma nedelje, 10. marca, za ves promet zaprta Poljanska cesta, sporočajo iz Mestne občine Ljubljana (MOL). Zaradi sanacije bodo mestni avtobusi na linijah 2, 13 in 20 vozili po spremenjenih trasah, in sicer: linija 2: Zoisova cesta – Karlovška cesta – Roška cesta – Zaloška cesta; linija 13: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Trubarjeva cesta – Rozmanova ulica – Poljanska cesta; linija 20: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Zaloška cesta.

Avtobusi bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih na obvozni trasi. Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. MOL vse udeležence v prometu prosi za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

MOL
Na Poljanski cesti bodo sanirali vročevod.

Po Drenikovi novo podobo v Ljubljani začenja dobivati Vodnikova cesta

Prenova bo predvidoma trajala pol leta, dela pa bodo potekala po posameznih odsekih ceste. Ljubljanska občina bo prenovila odsek Vodnikove ceste med ulico Na jami in Koseško tržnico. Dela bodo potekala po posameznih odsekih, pločniki bodo zaprti, na cestišču pa bodo občasno postavljene polovične zapore, so zapisali. Kot so še pojasnili na občini, bodo kolesarje preusmerili na vozišče, pešce pa na pločnik na drugo stran ceste. 

Prenovo, ki bo predvidoma trajala šest mesecev, bosta sofinancirali država in EU. Skupna vrednost znaša skoraj 1,5 milijona evrov brez davka, od tega bosta EU in država prispevali 1,1 milijona evrov. Izvajalec del je KPL. Pred dnevi so sicer v Ljubljani zaključili prenovo Drenikove ulice, ob kateri so razširili pločnike, tako da je na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si odslej na odseku med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delijo skupno površino. 

Hkrati so prenovili tudi vročevod in plinovod, za večjo varnost predvsem pešcev in kolesarjev pa je novo podobo dobilo tudi križišče med Drenikovo ulico, Celovško cesto in ulico Na jami. Zaradi preostalih del je ulica Na jami trenutno še zaprta za ves promet, na križišču s Celovško cesto in Drenikovo ulico pa velja spremenjen prometni režim.