Nadaljevanje dela

Šarec pričakuje, da bo po Lebnu po Lebnovo

G.G./STA
4. 3. 2019, 13.40
Posodobljeno: 4. 3. 2019, 13.47
Deli članek:

Delo na ministrstvu za okolje in prostor se mora nadaljevati tako, kot se je začelo pod ministrom Juretom Lebnom, je v odgovoru na poslansko vprašanje v DZ danes poudaril premier Marjan Šarec.

Bobo
Marjan Šarec pričakuje, da bo nov minister nadaljeval delo Jureta Lebna.

Poslanka NSi Ljudmila Novak je Šarca vprašala, ali je Leben res odšel zaradi makete drugega tira ali pa je moral oditi, ker je na prste stopil lobijem: "Boste prihodnjemu ministru stali ob strani ali bo moral tudi ta odstopiti, ko se bodo pojavile nove afere?"

Mnogim ni bilo všeč njegovo delo

Šarec se je strinjal, da se okoli lobijev v Lebnovem primeru "veliko špekulira". Kar je Leben delal na ministrstvu, mnogim gotovo ni bilo všeč, je dejal premier in med drugim spomnil na Lebnovo nasprotovanje frackingu, neprimerno lobiranje ter smetarske in še kakšne zgodbe.

A maketa je dejstvo in Leben je ponudil odstop, ker je želel razbremeniti položaj, je spomnil. Ponovil pa je oceno, da je bil Leben na okoljskem resorju prvi minister po 15 ali celo več letih, ki "je delal, kot je treba".

Šarec za prihodnost zato pričakuje, da se bo delo na ministrstvu nadaljevalo "točno tako, kot ga je zastavil Leben". Med konkretnimi področji je izpostavil ravnanje z odpadki, degradirana območja in stečaje povzročiteljev, podnebne spremembe, gradbeno in stanovanjsko zakonodajo. "Vse to pričakujem, da bo naslednji minister nadaljeval. Verjamem, da je tudi splošen konsenz, da je to prava pot," je še dodal.