Slovenija

Urejanje Drenikove vpliva tudi na Celovško

G.G./STA
4. 3. 2019, 07.29
Posodobljeno: 4. 3. 2019, 07.32
Deli članek:

V Ljubljani še vedno poteka rekonstrukcije Drenikove ceste.

Bobo
Kolone so v času obnove neizbežne.

Od danes do predvidoma 17. marca bo vzpostavljena začasna prometna ureditev v križišču Drenikove ulice in Celovške ceste. Na Drenikovo bo s Celovške možno zaviti le iz smeri središča mesta, z Drenikove pa bo možno desno zavijanje na Celovško.

Poleg spremenjenega prometnega režima v križišču Drenikove in Celovške bo popolnoma zaprta ulica Na jami, so še sporočili iz Mestne občine Ljubljana. Obvoz bo potekal po Celovški in Šišenski cesti.

Po obvozni poti bodo vozili tudi mestni avtobusi na linijah 7, 7L in 22. Avtobusi na liniji 7 bodo vozili po trasi Celovška cesta-Šišenska cesta-Vodnikova cesta in enako v obratni smeri, avtobusi na liniji 22 pa bodo v smeri Fužine vozili po trasi Celovška cesta-Litostrojska cesta-Goriška ulica in Drenikova ulica, v smeri Kamna Gorica pa po redni trasi.

V okviru del na Drenikovi ulici sicer občina ob obnovi cestišča širi pločnike, tako da bo na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si bodo med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delili skupno površino. Vozni pasovi bodo nekoliko zoženi, s tem pa bodo pridobili dodaten prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2,5 metra.

Dela izvaja družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del pa znaša slabih 2,7 milijona evrov brez DDV. Obenem delavci obnavljajo tudi komunalno in energetsko infrastrukturo.