Štiri smrtne žrtve

FOTO in VIDEO: V orkanskem vetru oče odšel na streho, padel in pod seboj pokopal 15-letnega sina

G.G./STA
23. 2. 2019, 19.24
Posodobljeno: 23. 2. 2019, 19.32
Deli članek:

Močan veter je bril v sosednji Italiji in na Hrvšekem. V osrednjem delu Italije v deželi Lacij je več sto dreves padlo na avtomobile, poslopja in ceste.

Profimedia
Podrta drevesa v Rimu.

Kar pa je najhuje. Veter je posredno kriv za smrti štirih ljudi. 

V kraju Alvito blizu kraja Frosinone se je zrušil zid, ki je pod seboj ubil dve osebi, več ljudi pa je bilo ranjenih, so sporočili gasilci.

V Rimu je podrlo več dreves. Eno je bilo usodno za 40-letnega državljana Romunije. V italijanski prestolnici je veter povzročal veliko težav, tako da so bili med drugim prisiljeni zapreti arheološki park koloseja. 

Tragedija tudi v mestecu Guidonia v bližini Rima. Ko je veter odkril streho, je nekaj čez 40 let star moški tvegal in odšel na streho v močnem vetru. V nekem trenutku je izgubil ravnotežje in padel. Kakšna nesreča, zgrmel je na 15-letnega sina, ki mu je prej držal lestev. Oče se ni poškodoval, sin pa je umrl.

V Neaplju sta bila ranjena mati in sin ob padcu drevesa na avtomobil.

Profimedia
Poškodovani avtomobili v Rimu.

Južna dežela Abruci pa je bila deležna redke pošiljke snega. Tam sta snežni vihar in močan veter odkrila nekaj streh v smučarskem središču Campo Felice.

Zaradi visokih valov je v morju pred Barijem nasedla turška tovorna ladja. Dve ladji pa sta trčili v pristanišču otoka Iskija.