Spretnost

VIDEO: Luka "out" v polfinalu

T.L./STA
17. 2. 2019, 08.55
Posodobljeno: 17. 2. 2019, 09.11
Deli članek:

S tem so se Lukove predstave na All Star vikendu končale.

Profimedia
Luka Dončić

Slovenski zvezdnik Luka Dončić je izpadel v polfinalu tekmovanja spretnosti na vikendu vseh zvezd severnoameriške košarkarske lige NBA v Charlotti. Premagal ga je Trae Young, ki je nato izgubil v finalu proti Jaysonu Tatumu. Joe Harris je zmagal v metu za tri točke, Hamidou Diallo pa s skokom čez Shaquillea O'Neala v zabijanju.

Košarkar je v spretnostnem poligonu med vodenjem žoge vijugal med ovirami, sledil je met skozi krog, nato polaganje in met za tri točke.

V petek je Dončić nastopil na dvoboju vzhajajočih zvezd v poraženi ekipi sveta, nato na spretnostnem izzivu, na srečanju all star v noči na ponedeljek po slovenskem času pa ga ne bo.

V prvem krogu spretnosti je Dončič izločil člana Los Angeles Lakers Kyleja Kuzmo (MVP tekme novincev), ki je zgrešil prve tri mete za tri točke. V polfinalu je Ljubljančana čakal Young (Atlanta Hawks), ki je sprva zaostajal, nato pa je Slovenca ujel v polaganju ter ga dokončno ugnal z metom za tri točke s sredine igrišča, kar je Dončić zgrešil in nato čestital tekmecu.

Član Boston Celtics Jayson Tatum je v finalu z izjemnim metom za tri točke s sredine igrišča premagal Younga, ki je trojko zgrešil.

Hamidou Diallo iz Oklahome City Thunderja je najbolj navdušil v zabijanju. Pod koš je postavil mogočnega O'Neala, nato pa je sam, za več kot glavo nižji ter polovico lažji od člana hrama NBA, skočil prek njega in obvisel na obroču. Ko se je spustil z njega, je nekoliko razprl majico svoje ekipe Thunder in pod njo pokazal drugo, na kateri je bil upodobljen Superman.

Finalni dvoboj v metanju trojk je dobil Joe Harris iz Brooklyn Nets. Sedemindvajsetletnik je ugnal Stephens Curryja, člana prvakov lige Golden State Warriors in zmagovalca iz leta 2015, s 26:24. Buddy Hield (Sacreamento Kings) je zbral 19 točk.